keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Isin kanssa pitsaa pyörittämässä!


 Sunnuntaina oli pitsa-päivä, johtuen ehkä siitä, että isäntä oli ollut lauantaina kaverinsa polttareissa ja hänen elimistönsä huusi rasvaa!
Täytteenä oli perinteisen jauhelihan lisäksi, ananasta, maissia, herkkusieniä, aurajuustoa ja toki ihan emmentaaliakin.


Meillä kun tehdään pitsaa, tehdään myös itse pohja. Minä teen taikinan, laitan sen kohoamaan, jonka jälkeen isäntä ottaa kaulimen kauniiseen käteensä ja tekee lopputyön. Ja minä sitten siivoan jauhot ja muut rensselit pois.

Pitsapohja

2 dl lämpöistä vettä
30 g hiivaa
2 rkl öljyä 
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva veteen, lisää loput aineet ja anna turvota noin puoli tuntia. Kauli pellille, levitä täytteet ja paista 225 asteessa, kunnes juusto on kauniin ruskea.



Alina sai auttaa isiä. Hän haki itse oman tuolinsa keittiötason viereen ja kiipesi istumaan, kädessä viuhtoi pieni puinen kaulin. Alina pyöritti pientä taikinanpalasta käsissään ja pöydällä, sitten siihen lisättiin myös ketsuppia, koska laittoihan isikin sitä kaulitun pitsapohjan päälle. "Eipoo eipoo!", Alina huutaa. Jauhoja täytyi laittaa lisää koko ajan. Ja kyllähän tuota pöllyävää vehnäjauhoa sitten riittikin pitkin lattioita.






4 kommenttia:

  1. Lapsityövoima ruokaa siellä vaan on kaupasta raahattu. Hyi! :P

    VastaaPoista
  2. Hah. Reilunkaupan ananastako olisi pitänyt ostaa? :D

    VastaaPoista
  3. Sulla on varmaan näitä jo tusina, mutta http://kiukkusirkus.blogspot.fi/2013/01/tunnustus.html

    VastaaPoista