keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Elli-Elmeri 3 kuukauttaElli täytti juuri kolme kuukautta. 

5630 g & 59,5 cm

 Elli on omassa ihanuudessaan tosi tyytyväinen tapaus. Iltaitkut on vähentyneet huomattavasti ja nyt ei me vanhemmatkaan jännitetä illan tullen, että itkeekö Elli kaksi vai kolme tuntia tänään. 
Hiukan liian ahkeran isosiskon takia, Elli ei ole paljoa päässyt tutkimaan maailmaa lattianrajassa. Pikku hiljaa uskallan luottaa siihen, ettei isosisko Alina rämähdä pienemmän päälle touhutessaan leikkimaton vieressä. Monesti tytöt pötköttävät vierekkäin leikkimatolla ja Alinakin esittää pikku-vauvaa ja läpsii kaaressa roikkuvia leluja sekä tekee leikki-itkuääntä. 

Kovasti tuo Elli yrittää myös luoda kontaktia pulisemalla omiaan. Ihanaa "ööh ööh"-ääntä tämä keksi myös pitää tänään neuvolassa, kun terveydenhoitaja antoi rotavirus-rokotetta suuhun. Nauruakin on jo kuultu montakin kertaa. 

Elli pitää suihkussa olemisesta äidin sylissä, isosiskon naama pistää hymyilyttämään. Päiväunia vedetään edelleen monen monta tuntia putkeen ja äidin tissimaito on sitä parhainta, pulloa Elli ei edes huoli. Kuukauden päästä luultavasti neuvolassa jo kehoitetaan aloittamaan soseiden maistelut, mutta luulempa, että me emme aloita vielä. Pyrin täysimettämään Ellin puolivuotiaaksi, toki se kaikki on omasta jaksamisesta kiinni, maidon riittämisestä ja siitä, tekeekö tuo lapsi hampaita. 

Ellin suussa, alhaalla ikenessä näkyy kaksi pientä valkoista pistettä, toinen on hieman isompi. Laittaahan tuo hampaidentekeminen miettimään imetyksen jatkumista. Jos Elli nappasee joskus hampaallaan kiinni rintaan, niin voi olla että äidin kärsivällisyys ei kestä. Ja tissi, jos joku ei sitä kestä, että se purraan verille. Isosisko sai ensimmäisen valkoisen helmen suuhunsa seitsemän kuukauden iässä, jonka jälkeen sai rintaa vielä 10 kuiseksi asti. Eli kyllä niitä puraisuja hetken kestää, isosiskon imetys loppui juuri siksi, että hampaat kävivät vähän liian useasti puraisemassa tissinpäätä.


 Elli 3 kuukautta.


Alina 3 kuukautta. 

Todettakoon, että on näissä ainakin jotain samaa ulkonäöillisesti, vaikka luonteiltaan ovatkin sitten kuin yö ja päivä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti