keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Kotiäidin unelma

Mikä onkaan sen riemukkaampaa, kun luulit päässeesi vihdoin niistä ylitsevuotavista tisseistä, ja huomaatkin että yhtäkkiä ne vuotavat taas kun pikku nuppu päästää irti rinnasta. Maitoa suihkua pitkin poikin sohvaa ja mietit hikisenä, mistä saisit jonkun kangaspalan jolla hiukan avustaa sitä, ettei koko sohva olisi maidossa.

Hei, suihkutissit on tehnyt comebackin. Ou-jee, sanon minä. En varmaan ikinä tule unohtamaan sitä kolmatta päivää sairaalasta kotiutumisen jälkeen, kun muutenkin jo massiiviset tissini olivat turvonneet entistä suuremmiksi siitä maidonpaljoudesta. Joka paikka kolotti ja olo tuntui  kuumeiselta. Ja selkäkin tuntui tekevän täydet oharit, ihan vaan siitä syystä että nuo kaksi ylikasvanutta molluskaa painoivat enemmän kuin 1,5 kiloa/tissi.

Meillä tuo meidän pienoinen, Elli 3 kk, on sen sortin vesseli, että loukkaantuu suuresti, jos edes kuvittelet ottavasti tissin suusta kesken syötön. Mikäli siis näin teen, tulee ihan armoton huuto ja se kestää sitten ainakin vartin. Näin ollen onkin melko ihanaa, kun esikoinen päättää toimia pikkusiskon syötön aikana tavalla, jota ei vain koskaan pysty käsittämään.

Juuri hetki sitten olin syöttämässä sohvan nurkassa Elliä, kun Alina meni ympäri olohuonetta, sylkäisi lattialle ja pyyhki syljen kädessä olevalla pikkusiskonsa pipolla. Jes! On kerrassaan voittaja-fiilis kun ei voi karjaista, että "Perhanan mukula!", sillä sitten pikkusiskon ruokailu keskeytyisi äidin mahtipontisesta komennus-äänestä. Ja sitten alkaisi se huuto.
Välillä syötön aikana Alina keksii kiivetä yläkertaan, missä ei sinänsä ole mitään pahaa, mutta entäs jos tämä haluaakin sieltä alas, mitä ei todellakaan osaa tehdä, vaikka itse taitaa luulla jotain muuta. Äskeisen sylki-episodin jälkeen, Alina päätti kavuta yläkertaan, joten pakkohan minun oli marssia perässä. Elli oli juuri nukahtanut ja totta kai sitten heti heräsi herkästä unestaan kun nousin sohvalta ylös. Lopputulos on se, että nyt tämä pieni nyytti on yltiöpäisen väsynyt ja ruinuaa vähän väliä jotain.

Mikä siinä mahtaa olla, että tuo esikoinen keksii juuri aina syöttöjen aikana ne kaikkein villeimmät ideat, joita sitten toteuttaa aikansa kuluksi ja äitinsä kiusaksi. Pikku tiitiäinen hiipii hiljaa vessaan ja tekee pissat pottaan. Päällä on tietysti se hiukan pidempi tunika, jonka esikoinen on unohtanut nostaa ylemmäs. Vessassa hihkuu iloinen 2-vuotias, paita märkänä ja potta kädessä, kun menen katsomaan. Hoh hoo, siistiä. Kiitän yläkerran kaiffaria siitä, että ehdin vessaan ennen kuin neiti on ehtinyt kipata pottansa johonkin muualle kuin pönttöön.

Tästä opimme sen, ettei ollenkaan haittaisi, että lapsilla olisi hiukan isompi ikäero. Vanhemman lapsen on hyvä osata seuraavat taidot, kun pikkusisarus syntyy;

  1. Käydä pöntöllä, jottei tarvitse pelätä, että potta kaatuu ja tuotokset on pitkin poikin vessan lattiaa.
  2. Kävellä portaat ylös ja takaisin alas, siksi että sinun ei tarvitse juosta kauhusta kankeana huutava vauva sylissä yläkertaan pelastamaan lapsesi jalankatkeamiselta.
  3. Lapsen on syytä tajuta, ettei sisällä syljetä. Tai ylipäätänsä sylkeminen on tosi ruma tapa. (Tämä luultavasti tapahtuu vasta silloin kun lapsi on 25-vuotias, jolloin itse alat olla jo siinä iässä, ettei toista lasta tee mieli edes hankkia, vaan eläkeputki siintää jo unelmissa) 

1 kommentti: