tiistai 15. tammikuuta 2013

Tie miehen sydämeen käy...

No vatsankautta tietysti!

Viimeviikolla tein omassa pienessä päässäni vision nälkäisen miehen unelma-päivällisestä. Ja voi kyllä tuo ukko-rakas ruoasta sitten pitikin.

Meillä tuo isäntä on sellainen ruokailija, että joka ruoassa pitää olla kastiketta, jos ei muuta niin ainakin sitä helvetin ketsuppia. Miksi ihmeessä sellasella punaisella mössöllä tarvitsee "pilata" kaikki hyvä. Välillä kyllä tekisi mieli piilottaa koko pullo tuota punaista pirulaista. Sitä siis tarvitsee laittaa myös karjalanpiirakan päälle!

Tässäpä nyt tämä minun mieleni tuotos, josta pidin itsekin, eikä tämän kera tarvinnut edes kastiketta. (Paitsi sitä ketsuppia)

Äijämureke

700 g naudanjauhelihaa
3 kpl kanamunaa
annos korppujauhoa
oman maun mukaan mausteita
ehkä jopa sipulikeittopussi tai raakaa sipulia silputtuna

Sötkötä kaikki aineet keskenään niin, että massasta tulee hyvän tönkköä. Levitä massa pellille leivinpaperin päälle. 

Täyte

Valio Mustapekka yrttituorejuustoa
PekoniaLeikkaa tuorejuustosta ohuita viipaleita ja asettele niitä litistetyn jauhelihamassan päälle tasaisesti. Tämän jälkeen on pekoniviipaleiden vuoro. Asettele viipaleet massan päälle tasaisesti. Sitten rullaa murekemassa rullalle leivinpaperin avulla. 
Nyt tämä möntti uuniin. Asteita saa olla kivat 225 astetta. Ja kunhan möykkyrulla ruskistuu mukavan ruskeaksi, tämä äijäruoka on valmis. 

Tarjoile mureke perunamuusin kera, äläkä unohda ketsuppia pöydästä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti