keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Kurpitsaa kakussa

Meille oli tulossa viikonloppuna vieraita ja pohdin, mitähän sitä tarjoaisi heille. Kinkkiseksi tilanteen teki se, että tästä pariskunnasta tämä äiti-ihminen on täysin maidottomalla ruokavaliolla oleva yksilö, joten ei tilkan tilkkaa maitoa, eikä voita.

Äidiltäni sainkin sitten ohjeen tähän kurpitsa-kakkuun.

5-6 dl kesäkurpitsaa raastettuna
6 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
1 tl vanilijasokeria
2 munaa
2 dl ruokaöljyä

Kaikki ainekset vain sotketaan yhteen, rasvataan ja jauhotetaan kakkuvuoka, jonka jälkeen taikina vuokaan ja vuoka uuniin 175 asteeseen ja noin tunnin ajan kypsennetään.

Ah ja Nam!

Suosittelen syömään vanilijajäätelön kera.


1 kommentti: