tiistai 11. joulukuuta 2012

Joulumieltä!

Pikku hiljaa alkaa täällä rinnetalossakin olla sellaista jouluntuntua. Eilen laitoin isännän asentamaan kynttelikköjä, mikä ei sitten ollutkaan niin helppo homma. Ihan liikaa rikkinäisiä valoja ja sen seurauksena hermoromahdus. Onneksi oli varalamppuja, muuen olisivat saaneet kyllä jäädä laittamatta.

Joulupukinkonttikin alkaa olla täytetty. Lapset on taas etusijalla ja pakettimäärät ovat valtavat. Pikku-Elli saa tämän joulun vain kölliä sylissä, kun äiti availee hänen pari pakettiaan. Ensi vuonna saa hänkin sitten peuhata paperien seassa.
Isosisko taitaa saada tänä vuonna ihan liikaa leluja lahjaksi. Tämän hetken tietojeni mukaan aattona lahjapapereista kuoriutuu Fisher Price Little People Ramppi-autotalo, Brion puinen hella sekä vesiallas, pölynimuri, duploja, silitysrauta-setti ja väritettävä pahvinen leikkimökki.
Tähän päälle vielä kaikki pehmoiset paketit, muutama kirja, dvd ja cd.

Tänään käytiin tyttöjen kanssa seurakunnankerhon joululounaalla. Ja pakko taas vaan todeta, miten hyvää jouluruoka onkaan., vielä muutama viikko ja sitten sitä saakin mättää ihan ähkyyn asti. Tällä kertaa kerhossa oli viimeinen kerta ja nyt alkaakin sitten joulutauko, samoin perjantaina käydään viimeisen kerran perhekahvilassa ennen joulutaukoa. Taas saa ihmetellä miten ihmeessä äiti-ihminen selviää tämän pitkän joulutauon aikana, kun sosiaalisetsuhteet kusevat aivan täysin. Suurin osa ihmisistä menee sukuloimaan ja kaikilla on koko ajan kiire kaikkialla. En voi kai kieltää, etten itse perheeni kanssa kulkisi paikasta toiseen. Ja onhan se ihan luksusta vain olla kotona ja ihmetellä. Jospa vielä hyvä sää sallisi, niin voisi olla ulkonakin.
Onhan kai niinkin sanottu, että joulu on sitä perheen yhteistä juhlaa.

Jotta jouluntunnelma ei loppuisi, tänään aion laittaa riisipuuron uuniin muhimaan, vatkata vähän kermaa ja nauttia sitä luumukiisselin kanssa. Jospa tänään laittaisi myös joululaulut soimaan tai soittaisi niitä Alinan ja Ellin riemuksi vaikka pianolla.

Askarreltiin taannoin tällainen pahvinen lumiukko Alinan kanssa.


1 kommentti:

  1. Mukavia kuulumisia teiltä. :)
    Viskasin sinua haasteella. Löydät sen blogistani - tartuhan kun ehdit. :)

    VastaaPoista