keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Askartelua!

Vaikka Alinan nuha alkaa olla tosiaan jo ohi, niin silti tämän viikon seurakunnan kerho jäi meiltä välistä. En tiedä kumpaa se harmitti enemmän, äitiä vai tytärtä?

Kerhon ohjelmassa olisi ollut siilin askartelua. Alina tykkää siileistä, eli "kiileistä". Kesällä kerran nähtiin omalla pihalla siili ja seurattiin sitä tytön kanssa. Tyttö on sen jälkeen muistanut siilin hyvin ja tietää kyllä miltä siili näyttää.

Reippaana äitinä (naurua) halusin sitten askarrella kotona jonkunlaisen siilin. Alinan kanssa askartelu on vielä vähän sellaista "äiti tekee kaiken"-puuhaa. Tälläkin kertaa tytöllä oli omat paperit ja värikynät, joiden kanssa puuhastella sillä aikaa kun äiti väänsi komian siilin. Malli on sitten ihan omasta päästä keskitty ja sen kai huomaakin.

Tällaisen askarteluun tarvitaan:

  • Ruskeaa kartonkia, harmaata kartonkia ja valkoista myös.
  • Tavalliset sakset ja halutessaan sitten kuviosakset. Meidän siilin piikit on leikattu kuviosaksilla, tuli vähän sähäkämmän näköinen.
  • Liimaa
Ruskeasta kartongista leikataan siilin mallinen möykky, sekä kaksi jalkaa. Harmaasta kartongista puolestaan leikellään suikaleita. Valkoisesta paperista tein silmän ja nenän, nenän väritin toki mustaksi.

Harmaat piikkisuikaleet liimataan siilin "runkoon". Harmaita suikaleita voi vähän vääntää karrelle, jotta piikistö näyttää elävältä. Jalat liimataan siilin takapuolelle. Ja tyhmempikin ymmärtää sitten liimata myös nenän ja silmän paikalleen.

Tadaa! Valmis!

Nautinnollisia askarteluhetkiä, jos joku nyt innostuu tällaisen tekemään. Meidän siilimme sai paikan jääkaapin ovesta, joka alkaa jo mukavasti täyttyä neidin askarteluista ja piirrustuksista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti