maanantai 27. tammikuuta 2014

Järjestys ennen kaikkea!

Mahtavaa, että olin saanut kommentin edelliseen kirjoitukseen. Ihan huisia, joku on kaivannut meitä. Ajattelinkin nyt pistää pientä kirjoitusta tästä meneillään olevasta tavarataivaan kadotuksesta!

Olen siis vuoden alussa päättänyt, että jokainen tämän mökin kaappi ja laatikko siivotaan perusteellisesti ja yhtään ei sitten saa säästellä tai nyyhkiä viisi vuotta vanhojen verokorttien perään tai muiden "tätä voi vielä tarvita" tavaroiden.

Olen ehtinyt käydä läpi jo meidän kaikkien vaatekaapit, tuloksena se, että puolitoista jätesäkillistä omia vaatteita, lähes jätesäkillinen isännän vaatteita ja suuuuren suuri kasa tyttöjen vaatteita lähtivät ulos tästä talosta. Osa kirppikselle ja osa ihan suoraan roskikseen.

Minusta tuntuu siltä, että miehillä on kumma tapa säilöä vaatteita, jotka ovat jo menneet pieneksi vuonna 1998. Nehän voisivat vielä joskus mahtua päälle. Toinen kummastus, ainakin meillä, on se, että t-paita, jossa on kymmenentuhattakaksisataa reikää, on vielä käyttökelpoinen. Näitä sain siis puoli salaa heitellä menemään. Tilaa tuli aivan älyttömästi ja kaappi on nyt paremmassa järjestyksessä kuin ennen siivousta!

Oma kaappini retkotti vaatteista. Osa sellaisia ale-löytöjä, joita ei ollut tullut pahemmin päällä pidettyä. Tapanani on ostaa lähes kaikki, jos on vaan punaine lappu kyljessä. Onhan minullakin muutamia sellaisia alesta löydettyjä tavoitetakkeja, joita tuskin tulen koskaan päälleni saamaan, epäonnistuneiden dieettien takia. Toivonkipinä silti hehkuu jossain tuolla. Eilen vein kirppispöytään läjän vaatteitani ja ihan pilkkahinnalla lähtivät matkaan, toivottavasti ne eivät kotiudu sieltä takaisin. Onneksi saan nuo myymättä jääneet pistettyä eteenpäin tädilleni, joka ilahtuu niistä ikihyviksi.

Valitettavasti olen vaatteiden himohamstrari ja lapseni hukkuvat vaatteisiin. Pienempi perii isosiskoltaan vaatteita ja äiti ostelee sitten tietysti koko ajan myös lisää. Uutena harvemmin ostelen mitään vaatteita, jos ei nyt ihan hirveän hyvät alet ole kyseessä. Kirpputorilta löytää nykypäivänä niin paljon hyvää kamaa, että miksi edes ostaisin lähes puolitoistavuotiaalle sotkijalle uusia?
Kirppispöytä tulvii juuri nyt Ellin pieneksi jääneitä vaatteita. Ja vaikka kaapeissa on tytöille sopivia vaatteita, on joistain silti luovuttava, koska tilaa ei ole yllin kyllin. Nettikirppiksillä pääsee hyvin eroon tavarasta, kunhan muistaa kohtuulliset hinnat. Osan tyttöjen vaatteista olenkin myynyt isompina paketteina Facebookin lastenkirpputoreilla.

Kunhan kevät saapuu ja kelit lämpenevät, aion karata päiväksi autotallin vinttiin ja penkoa sieltä kaiken ylimääräisen pois. Olen haaveillut pitäväni kesällä pihakirppiksen, mutta mahtaneeko tavara liikkua? Vintti on täynnä isännän "aarteita" (minulle ne ovat vain pelkkiä romuja) ja minun vanhoja tavaroitani, paljon askartelusälää ja astioita ja kodin muuta tavaraa.

 Oma vaatekaappini putsauksen jälkeen ja ihan järkyttävä määrä on edelleen vaatetta, joita pitäisi päälle pukea.

Tyttöjen mekko ja takki- kaappi. Piukkaa tekee. 


Onko muilla tällaisia spurtteja meneillään?

4 kommenttia:

 1. Hehe, täällä on yksi pesänrakentaja raskauden viime metreillä. Siivousta ja uuden vauvan tavaroiden järjestelyä. Oma vaatekaappi odottaa kesää, kunnes vähän nähdään mihin malliin tämä kroppa palautuu.

  Ps. Myös täällä edelleen seurataan blogiasi. :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa! Kiitos kun olet mukana, vaikka vähän taukoa olen pitänyt. Kohtahan säkin huomaat, että ei se aika vaan riitä ihan kaikkeen. Itse sain juuri äsken siivottua vitriinikaapin päältä kaiken ylimääräisen romun ja myös keittiön kammottava "tänne tungen kaiken piiloon"- laatikko tuli lähes tyhjäksi entisen ylipursuamisen sijaan. :) Ihanaa! Mukavia viimeisiä metrejä Hertta!

  VastaaPoista
 3. Mä niin tunnistin sun pöytäs kirppiksellä. Harmi vaan, ettei meillä on kääpiön kokoisille vaatteille tarvetta ;) Itsellä myös pöytä jo olen onnellinen jokaisesta kadonneesta tavarasta ja kotiin päin tulevasta roposesta. Jotenkin sitä vaatetta ja roinaa vain kerääntyy, kirppikseltä kuinka ollakaan. Pientä inventaariota on meilläkin tehty, todettu, ettei lapsi tarvitsisi muuta kuin toppapukuja ennen kuin siirtyy kokoon 120 cm. Mutkun..

  Oman vaatekaapin myllään vasta keväällä, kun saan viskoa villavaatteet taas nurkkaan ja kaivaa kesä vaatteet. Tosin mun viime kesän vaatteista 90% on liian isoja eli täytynee kirppiksellä keskittyä naisten vaattehiin.

  VastaaPoista
 4. Mahtia Johanna! Mitä sää siel kyyläilet kirppispöytä. :D Mä taidan pistää pian -70% lapun kylkeen, kun on taas ollu hiljasempaa. Pistän sitte taas tonne FB-kirpparille, jos siellä menisivät. Tai paras vaihtoehto on se, että pistää vaan jolleki naapurille. Mutta aina olis kyllä kiva saada joku pieni rahankilliäinen palkinnoksi. :)

  VastaaPoista