tiistai 27. toukokuuta 2014

Kesähelteiden jälkeiden pärinä.

Ihanan lämpimän, ellei jopa hikisen viikonlopun jälkeen onkin sitten jälleen sadepäivä. Sadepäivissä ei sinänsä ole mitään vikaa, ainakaan tällaisena karuna siitepölyaikana, mutta se, että sataa vetta ja on hämärää, aiheuttaa erilaisia kammottavia juttuja minussa.

 Mätän ruokaa niin paljon kuin napani vetää (ja voi pojat, se vetää paljon!)
Väsymys on armotona (totta kai, kun on herätty taas ihan liian aikaisin) 

Hellepäivät olivat rattoisia, aamulla kun heräsi aikaisin, ehti pestä päivän aikana kolme koneellista pyykkiä ja saada ne jopa kuivaksi saman päivän aikana. Meillä kärsitään keskilievästä siitepölyallergiasta ja otin riskin kuivata vaatteet pihalla, enkä kyllä huomannut, että oireet olisivat jotenkin pahentuneet. 
Mikä parasta, meillä ei ole näkynyt kuin ehkä kolme hyttystä, ilmalämpöpumppu tekee viileää ilmaa sisälle ja grilliruokaa ei voita mikään! 

Mitä muissa perheissä yleensä grillataan, kaipaisin kivoja niksejä mitä lapsille grillataan. Meidän tytöt syövät lähes kaikkea, mutta toki lasten suosiossa ovat nakit ja makkarat, joita ei itse välittäisi aina tarjota lapsille. Nyt kun kesäaika tulee hurinalla, ja lounas ja melkeimpä päivällinenkin tulevat grillistä, niin ei ihan viitsisi joka aterialla nakkeja tarjota. 
Meidän grillissä kypsyy broileri, kesäkurpitsa, perunat, maissit, possua tms. ja tietysti sitä kyrsää. 

Mutta olisiko jollain antaa jotain uutta kivaa syötävää??

Ja koska juuri puhuttiin syötävistä, on hyvä kertoa tässä vaiheessa myös se, että edellisviikonloppuna sairastuin vatsapöpöön ja se, se se vasta ihana tauti on. Tämä oli jo toinen kerta tämän vuoden puolella, kun joka päästä lentää ja lujaa. Ikäväksemme myös nuorempi prinsessa sai pöpön itselleen, mutta selvisi kyllä niin vähällä, ettei koko pöpöä edes meinannut huomata. Viime viikko oli siis melkoinen kooma viikko ja sen jälkeen olenkin ollut ihan tajuttoman väsynyt. Ehdin tässä taas jo miettiä kauhukuvat kaikista pahimmista sairauksista, mutta väsymyksen taidan laittaa tuon taudin ja helteiden syyksi. 

Väsymyksellä tarkoitan sitä ihan konkreettista väsymystä, vaikka väsynythän tässä voisi olla vaikka ja mihin. Muutamana päivänä olen torkahdellut sohvalle katsellessani Täydellisten naisten tuotantokausia. Ja herännyt aina siihen, kun joku ystäväni on joko soittanut tai laittanut viestiä. Ja pakko tarkentaa, että tänä aikana pikku-prinsessa on ollut kauneusunillaan ja isompi nenä kiinni tabletin ruudussa. 

Kesä tuo tullessaan myös sen, että auttamattomasti kaikki kerhot loppuvat. Niimpä meidän tyttöjen on keksittävä huru mycket kaikkea kivaa touhuamista kesäksi. Isukki on luvannut trampoliinin ja itse hankin viikonloppuna tytöille uima-altaan. 
Tuleva kesä on senkin puolesta hieman erilainen kuin edelliset, sillä armas avopuolisoni on töissä suurimman osan ajasta, eikä hän pysty yrittäjänä pitämään mitään vuosisadan kesälomia. Niimpä haaveissa siintää joku supertehokas lomareissu jonnekin, ihan siis rakkaan maamme rajojen sisäpuolella. (Luoja mä en tiedä pystyisinkö edes lähtemään noiden kahden, ah niin herttaisen neidon, kanssa yhtään mihinkään kauemmas!!) 

Muutamana kesänä ollaan oltu Pohjanmaalla päin, Tuuri ja Ähtäri ovat olleet ihan kaikkien suosikkeja. Ähtärissä on ihana eläinpuisto, hinta ja laatu täsmäävät. Tuurissa pääsee ostoksille, tai no, ainakin viime kesänä se vielä onnistui. En voi olla varma, että enää tänä kesänä pikku-prinsessa nukkuisi muutaman tunnin ajan, kun äiti samalla shoppailee. 

Mihin muut perheet menevät kesäksi? Löytyykö ihana kesämökki jostain? Vai tekeekö muutkin tällaisia parin päivän reissuja sinne ja tänne? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti