torstai 15. marraskuuta 2012

Arkipuuhat

Ajattelin jakaa teille pienen palan meidän arkea ja sen rytmiä. Jokainen perheellinen ihminen tietää, että meno on aikamoista kahden lapsen kanssa, saatika sitten jos lapsia onkin vaikka neljä.

Meidän arkipäivämme alkavat useimmiten samoihin aikoihin, aamulla kahdeksalta. Toki joskushan on sitten niitä "kukonlaulu"-heräämisiä.
Isäntä kerää itsensä aamulla töihin jo ennen kuin me talon naiset jaksamme herätä. Hiukan laiskana ihmisenä haluan aamuisin hetken pötkötellä sängyssä avattuani silmät, varsinkin jos vauvakin on tyytyväinen ja nukkuu. Alina aloittaa aamunsa sillä, että hän tulee omasta huoneestaan meidän makuuhuoneeseen peitto ja Hertta-pehmo kainalossaan. Ensimmäiseksi pitää nähdä pikkusisko ja nyppiä häntä vähän poskista ja silittää päästä.
Alina saa minun ja vauvan pötköttelyhetken ajan leikkiä omassa huoneessaan yläkerrassa.

Kun siirrymme alakertaan, teemme aamupesuja, niin vauvalle kuin Alinallekin. Välillä pienen kinaamisen jälkeen jopa Alinakin suostuu ottamaan märän yövaipan pois. Joskus on myös käynyt niin, että yövaippa on jäänyt päälle ja hetken kuluttua sen paino on kasvanut liiaksi ja vaippa valahtaa nilkkoihin. Viimeistään silloin sen saa jo ottaa pois.
Aamun alkajaisiksi minä siivoilen keittiötä ja järjestän paikkoja, sillä usein iltaisin talo jää kuin pomminjäljiltä.
Tällä välin Alina tietysti sekoittaa paikkoja entisestään, vauva köllöttelee sohvalla tai sitterissä tai sitten siinä kantoliinassa, josta jo edellisessä postauksessa mainitsin.
Aamupala järjestelyt hoidetaan niin, että ensin vauva saa mahansa täyteen maittavaa maitoa, jonka jälkein usein torkahtaa aamupäiväunilleen, jotka kestää 2-3 tuntia. Kun vauva on hoidettu, järjestän itselleni ja Alinalle aamupalan. Monesti käy kyllä niin, että itse en syö juuri mitään, vaan teen sitten jotain järjestelyjä taas sillä välin kun Alina sotkee Danoninonsa pitkin ruokapöytää.Aamupalojen jälkeen on sitten vaan leikkimistä ja tanssimista. Alina tykkää kuunnella lastenlevyjä ja hänen kanssaan pitää käsikädessä tanssia. Tähän väliin voi mahtua myös ruoanlaittoa ja siivousta. Puolilta päivin koitan saada Alinan syömään ruokaa, jolloin myös vauvakin yleensä syö. Sitten painutaan pihalle, jos sää sallii. Samalla saan Alinan nakitettua päiväunille, joita hän ei kyllä sisällä enää nuku.
Ulkoilun jälkeen molemmat lapset nukkuvat, joten saan taas rauhassa tehdä omiani, päivitellä blogia ja surffailla internetissä.

Välipala-aika on sitten päiväunien jälkeen. Ja taas sen jälkeen leikitään ja alammekin jo odotella isiä kotiin. Kun isi saapuu, valmistan päivällistä ja pohdimme tarvitseeko kaupasta hakea jotain, jos näin on, niin lähdemme ruoan jälkeen kauppaan, koko konkkaronkka.

Illalla me, isi ja äiti(täti Alinan mukaan) katselemme Emmerdalea ja muita ohjelmia. Alina leikkii leikkejänsä ja vauva syö tissiä alvariinsa. Vauva vetelee iltaunosia klo 17-20, jonka jälkeen hän suorittaa perinteisen kaikkien mieltä virkistävän huutokonserttinsa. Konsertin aikana joku ehtii antaa Alinalle iltapalaa ja myös nukuttamaan hänet. Konsertin loputtua, me aikuiset syömme jotakin iltapalaa ja minä marssinkin sitten sen jälkeen vauvan kanssa yläkertaan nukkumaan.

Viikonloput ovat useimmiten samanlaisia, joskus nukutaan hieman pidempään, kyläillään isovanhempien luona ja käydään ostoksilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti